Založ si blog

Kúpa (investičnej) nehnuteľnosti kvôli zisku?

KÚPA (INVESTIČNEJ) NEHNUTEĽNOSTI KVÔLI ZISKU?

V NITRE A JEJ OKOLÍ URČITE!

Po kratšej dobe opätovne riešime otázku nášho ďalšieho dlhodobého klienta a to „kúpu nehnuteľnosti ako investičný zámer“.

Viem, asi to môžeme považovať za nadštandard v dnešnej dobe, každopádne určite sa dokáže k niečomu takému v čase, prepracovať aj rodina s priemernými príjmami… To ako na to, sa dozviete aj v tomto článku.

Avšak pre tých, ktorí nad tým premýšľajú dnes, máme zaujímavý investičný tip.

NA ČO SOM SI V NITRE ZVYKOL?

Nitra je veľmi zaujímavé miesto na život, hlavne z hľadiska budúcich investičných príležitostí.

V podstate sme centrom západoslovenského diania, čo sa preukázalo aj na skutočne zaujímavom projekte a plánovanej výstavbe LAND ROVER – JAGUAR (ďalej iba LR), ktorýpodľa denníka Pravda prinesie miliardy. Ak ste si to ešte neuvedomili, je ten najvyšší čas… Na čo?

Podľa štatistík Národnej Banky Slovenska (ďalej iba NBS), sa ceny nehnuteľností v Nitre pohybujú naozaj zaujímavo. Čo to však znamená? Jednoducho to, že ceny nehnuteľností v časoch, kedy sa oplatilo najviac predávať (obdobie začiatku „krízy“). Práve v tomto období boli v 3 kvartáli roku 2008 za najvyššiu cenu za m2 a to 796 € ! Pritom dnešná priemerná cena za takú istú mernú jednotku je 556 € ! Čo v konečnom dôsledku znamená o rovných 240 € menej ako pred 7 rokmi… (bližšie informácie o štatistike nájdete na stránke NBS). Pritom nemusíme pripomínať, že záujem uchádzačov o prácu v LR je obrovský, 13.600 žiadostí k dnešnému dňu hovorí za všetko! Ak ešte stále váhate nad kúpou investičnej nehnuteľnosti v Nitre, mohol by vás zaujať ešte pripravovaný projekt v miestnych Krškanoch.

Ale pekne postupne…

Kvôli čomu a hlavne aký druh nehnuteľnosti, je na investičný zámer vhodný?

Krátkodobý horizont

BYTY – Nitra (ideálna lokalita: Staré Mesto, Chrenová…) vhodné na dlhodobý prenájom.

Ceny bytov sú momentálne na veľmi nízkej úrovni, to znamená, že pri príchode LR by mali určite postupne (ak nie rapídne) stúpať. To by malo priniesť prvú časť vášho výnosu. Rozdiel medzi kúpnou cenou a cenou nehnuteľnosti je totiž považovaný za základné meradlo výnosu. Samozrejme, že v tomto smere treba odpočítať aj poplatky v súvislosti s predajom. Každopádne takúto investičnú nehnuteľnosť odporúčame kupovať hlavne v s úmyslom strednodobej investície. Do rozdielu ceny nehnuteľnosti v čase sa môže započítať aj prípadný prenájom nehnuteľnosti. Myslím, že v súvislosti s LR by to nemal byť problém, pretože ľudia sú za takouto „atraktívnou“ pracovnou ponukou ochotní určite cestovať, ale aj zmeniť svoje životné pôsobenie. Ak by sme chceli investovať ešte o niečo viac, máme možnosť zabezpečenia nadštandardného bývania (príp. apartmán), ktoré by malo slúžiť pre podnájom manažérom spoločnosti. Samozrejme, treba si ešte počkať na prípadnú informáciu o tom, či Land Rover nebude mať záujem postaviť pre svojich kľúčových pracovníkov bytové jednotky.

Strednodobý horizont

POZEMKY – Lužianky a Dražovce

To, či je kúpa investičnej nehnuteľnosti strednodobý horizont je veľmi otázne. Po príchode LR sa totiž môže po takejto nehnuteľnosti (či už byt, dom alebo pozemok…) iba zaprášiť. Dopyt by sa mal podľa očakávaní zvýšiť hlavne čo sa týka atraktívnych pozemkov pre podnikateľov ale aj fyzické osoby. Lokalita Lužianky, Dražovce by mala byť všetkým jasná. Ak vám náhodou nie je známe prečo, tak práve vo veľkej blízkosti (ak nie aj na územných plánoch) týchto mestských častí Nitry sa má Land Rover – Jaguar postaviť. Už dnes sa tam skupuje veľké množstvo pozemkov otázkou ostáva, ako objektívne ich v niektorých prípadoch ohodnotí štát…

Dlhodobý horizont

KRŠKANY – Nový priemyselný park a nákupné centrum

Ak by sme sa chceli zamerať na dlhodobejšiu investíciu, tak máme možnosť zakúpenia nehnuteľnosti vo forme bytu, RD alebo pozemku aj v Krškanoch. Táto priemyselná lokalita sa stáva stále viac atraktívnejšou pre investorov, čo v konečnom dôsledku opäť znamená prínos pre investičný biznis. V tomto prípade stojí za zmienku plánovaný projekt nákupného a polyfunkčného centra bývalého HM Cars (zatiaľ bez oficiálneho potvrdenia). V konečnom dôsledku však vždy bude závisieť od toho, kde a kedy v takejto lokalite nakupovať. Pre dlhodobejší horizont spadá táto lokalita taktiež medzi tie lukratívnejšie z hľadiska výnosu.

Takáto investičná nehnuteľnosť môže byť zaujímavá či už na financovanie v hotovosti, na hypotéku a to aj v prípade, že už úver/y máte.

Na to, ako zabezpečiť takúto kúpu sa môžete opýtať kedykoľvek. Sme tu pre vás. Ak vás tento článok zaujal, budeme radi, ak si ho nenecháte pre seba a budete ho zdieľať. Zabezpečíte tak šírenie správy, ktorá môže niekoho nadchnúť k riešeniu takejto formy investície a tak získaniu atraktívneho pasívneho príjmu.

Čo by ste mali robiť, aby ste na niektorom so spomínaných horizontov mohli riešiť otázku investičnej nehnuteľnosti aj vy?

Minimálne ma môžete kontaktovať, alebo počkajte na môj cieľ internetovej stránky s pomocou pre širokú verejnosť!

Ak sa Vám tento článok páči, budem rád, ak pomôžete zdieľaním!

Vlastný dôchodok? Slovenský investičný trend budúcnosti!

10.01.2016

Vlastný dôchodok? Slovenský investičný trend budúcnosti! Aj takýmto spôsobom by som mohol v krátkosti zhrnúť určite diskutovanú tému, ktorá je ešte stále v očiach generácie „nedožijem sa“ tabu. Samozrejme nielen ja, ale aj celý trh zaznamenáva určite čoraz väčší dopyt po zabezpečení dôchodku vlastnou „individuálnou“ cestou. No ako to skutočne [...]

Všetko a vždy. ..

04.01.2016

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

George Reeve

Aj keď sa ti nedarí tak ako by si chcel, nikdy ti nič nebráni stanoviť si cieľ! Keď zo svojim cieľom začneš dennodenne žiť, veľmi rýchlo pochopíš, že dá sa naplniť!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 12220x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie

Archív